Helyi közélet

2015.05.05. 10:09

Nézőpont: Ébredés

<em>A Blikk szerint elektromos sokkolókat szerzett be az Országgyűlési Őrség. Szerintem felesleges volt, elég beleolvasni némelyik törvénymódosítási javaslatba, vagy meghallgatni egy vitát valamely kormánypárti és ellenzéki politikus között, máris lefagy az ember.</em> Szőke Tímea írása.

A Blikk szerint elektromos sokkolókat szerzett be az Országgyűlési Őrség. Szerintem felesleges volt, elég beleolvasni némelyik törvénymódosítási javaslatba, vagy meghallgatni egy vitát valamely kormánypárti és ellenzéki politikus között, máris lefagy az ember. Szőke Tímea írása.

Sajnos, sokkoló híreknek sem vagyunk híján, például egy év után feladják a berettyóújfalui tejporgyár újraélesztését szolgáló terveket. Ott, ahol égetően szükség lenne munkahelyekre, s olyan gyárét, mely nem ötletszerűen telepedett volna valami „tájidegen” tevékenységgel a városba, hanem korábban már működőképesnek bizonyult.

Két szomorú, sőt kétségbeejtő tanulsága is van az esetnek. Az egyik, hogy 200 munkahely – bár 200 családnak akár életmentő is lehet –, valójában nem olyan nagy szám abban a régióban, ahol az állástalanok számát ezer főkben mérik. De ennyi sem sikerült (síró szmájli).

A másik, hogy a befektetők nem jutottak forgóeszköz hitelhez. Bár az állam támogatást adott volna munkahelyteremtésre, az MNB hitelprogramjába nem fér bele az új vállalkozás. Nem szándékos akadályoztatásról van szó, de hát akkor sincs rajtuk sapka… A kereskedelmi bankok pedig nem láttak a projektben fantáziát, vagy inkább olyan üzleti lehetőséget, amiért érdemes kockáztatni. Ami a hazai bankrendszernek kiosztott kokik és sallerek után azért nem annyira meglepő.

Egy gyárral és egy álommal szegényebbek lettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában