Helyi közélet

2015.05.13. 13:34

Nézőpont: A lobbi és a hit ereje

<em>Talán egy kezemen meg tudnám számolni, hány olyan ember volt az országban, aki bízott abban, hogy valaha újra együtt lehet Munkácsy Krisztus-trilógiája a Déri Múzeumban, főleg miután az egyik festményt visszavitték Kanadába. Azt viszont tudom, hogy ki volt az, aki a legsötétebb időkben is hitt abban, hogy az alkotásokat láthatjuk még együtt Debrecenben</em>. <strong>Sz. Fabók Ágnes írása</strong>.

Talán egy kezemen meg tudnám számolni, hány olyan ember volt az országban, aki bízott abban, hogy valaha újra együtt lehet Munkácsy Krisztus-trilógiája a Déri Múzeumban, főleg miután az egyik festményt visszavitték Kanadába. Azt viszont tudom, hogy ki volt az, aki a legsötétebb időkben is hitt abban, hogy az alkotásokat láthatjuk még együtt DebrecenbenSz. Fabók Ágnes írása.Azt azonban csak ő tudná megmondani, hányszor ütközött falakba, hány emberrel kellett tárgyalnia az évek során, mennyit lobbizott képviselőtársainál, Orbán Viktornál… Igen, itt most tényleg politikust fogok dicsérni. Nem kell felvonni a szemöldököt, nem ördögtől való ez, főleg normális országokban, csak hát a miénk… No, de nem ez a lényeg, hanem, hogy Kósa Lajos most tényleg rászolgált a jó szóra. Ő volt az, aki akkor sem adta fel, amikor mindenki legyintett. Akkor is kiállt – például egy stadionbeli, más témában összehívott sajtótájékoztatón –, amikor mindenki más lapított. Hitt abban, hogy a trilógiának Debrecenben a helye, s hitt a lobbi erejében is. Ezt utóbbit ő tette hozzá, amikor elégedett mosollyal az arcán figyelte a Krisztus Pilátus előtt hazatértét kedden. Persze a történelmi pillanat nem egyedül az ő érdeme, méltatlan lenne azonban nem helyén kezelni szerepét az ügyben. És akkor most jöhet a Golgota!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában