Helyi közélet

2015.05.12. 14:00

Nem szokványos haláleset

Biharkeresztes - Súlyos ütlegelés után hunyt el, de a boncolóorvos úgy látta, a verésnek nincs köze a tragédiához.

Biharkeresztes - Súlyos ütlegelés után hunyt el, de a boncolóorvos úgy látta, a verésnek nincs köze a tragédiához.Saját bevallása szerint nincs túl jó viszonyban a helyi rendőrökkel az a biharkeresztesi férfi, aki a közelmúltban egy meghökkentő esetről írt a Naplónak. A levele arról szólt, hogy városukban április elején elhunyt egy arab származású magyar állampolgár, akit egy jó órával korábban az utcán ketten ütöttek a fején, a hátán, majd a haldokló férfira rádobták a kerékpárját és magára hagyták. A mentők hiába küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni. Levélírónk szerint az esetet többen is látták, de aligha mernek tanúskodni „a verőlegények” ellen, akik azóta is szabadlábon vannak. A hírhozó úgy tudja, hogy az elhunyt férfi szívbeteg volt.

Értesülése szerint a boncolást végző orvos azt állapította meg, hogy a férfi halála nem hozható összefüggésbe az előtte elszenvedett fizikai sérelmekkel. A történtek kapcsán a megyei rendőr-főkapitányságtól annyit tudtunk meg, hogy a haláleset április 12-én történt Biharkeresztesen, és az elsődleges adatok alapján a helyi rendőrség halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A később beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapításai alapján azonban – miszerint a sértett halálát nem idegenkezűség okozta – a bűncselekmény minősítését az eljáró szerv súlyos testi sértés bűntett kísérletre módosította. Az ügyben a nyomozás jelenleg is tart.

Szakértőktől próbáltunk tudakolódni, milyen következménnyel járhat annak az embernek az állapotára a külső agresszió, akinek szervezetébe műér és szívritmus-szabályozó van behelyezve. Noha a kérdésünk nem a konkrét eset megítélésére vonatkozott, választ így sem kaptunk.

A világhálón a szívritmus-szabályozó működéséről az olvasható, hogy az eszköz védendő a durva mechanikai behatásoktól, így kerülendők a területét ért ütések, sérülések. Ha mégis ilyen történik, azt feltétlen jelezni kell a kezelőorvosnak.

HBN–SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában