Helyi közélet

2015.05.28. 09:23

Meglehetősen hullámzó a gazdasági közhangulat

Debrecen - A nemzetközi elégedettségi rangsor élén a szaúd-arábiai polgárok állnak.

Debrecen - A nemzetközi elégedettségi rangsor élén a szaúd-arábiai polgárok állnak.

Az Ipsos 24 országban végzett közvélemény-kutatásának eredményei világszerte a gazdasági közhangulat stabilitását mutatják, hazánkban az ingadozás jellemző. A globális adatok az idén 39 és 41 százalék közöttiek, tavaly is nagyjából ugyanennyien minősítették hazájuk gazdasági teljesítményét jónak.

Húszban vagyunk

Az előző esztendőben a magyarok átlagosan 18 százaléka értékelte kedvezően a nemzetgazdaság állapotát. Jelenleg a szokásosnál valamivel kedvezőbb pozíciót foglalunk el a 24 országból álló elégedettségi ranglistán, 19. helyen állunk – ezek a legfontosabb megállapításai annak a világszerte végzett közvéleménykutatás-sorozatnak, amelyet az Ipsos készít, havonta 18 ezer fő megkérdezésével. Az év első harmadában nem történtek látványos változások az emberek gazdasági helyzetértékelésében. Továbbra is, ahogy a korábbi években megszokhattuk, csak a világ lakosságának kisebbik fele vélekedett úgy, hogy országa gazdasága jól teljesít. Az elégedettségi rangsor élén a szaúd-arábiai polgárok állnak, még a szokásosnál is többen, 93 százaléknyian minősítik hazájuk gazdasági eredményeit pozitívan.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában