Helyi közélet

2015.05.22. 09:22

Megkérdeztük: Ön szerint megért-e másfél milliárd forintot a Krisztus Pilátus előtt?

Debrecen - Sok vagy kevés ez az összeg? Olvasóink megmondják, mit gondolnak!

Debrecen - Sok vagy kevés ez az összeg? Olvasóink megmondják, mit gondolnak!

– Örülök, hogy együtt vannak a képek, hétvégén meg is nézzük azokat az unokáimmal, viszont azt gondolom, irreálisan sok pénzt kértek a trilógia e darabjáért – felelte kérdésünkre Varga Andrásné.

Sápi Katalin szerint megérte az árát a festmény, akkor is, ha az sokba került. Mint mondta, ő maga még nem látta egyben az alkotásokat, de tervezi, hogy megnézi.

– Túl sok pénzt fizettek a Munkácsy-képért, szerintem másra kellett volna költeni azt az összeget, nagyon sok minden felújításra szorul Debrecenben – vélekedett érdeklődésünkkor Sápi Eszter.

Leskó Szabina viszont örül, hogy egyben láthatóak a festmények. Úgy gondolja, a trilógia hozzátartozik a város kulturális életéhez, ezért megérte kifizetni a magas összeget.

– Mindenképp megérte megvásárolni a festményt, hiszen ez javítja Debrecen pozícióját Európa kulturális térképén. Emellett a turizmus szempontjából is előnyt nyújthat, hogy egyben láthatóak ezek a világhírű alkotások – nyilatkozott a Naplónak Balogh Roland.

Balogh Rozália szerint ugyancsak megérte megvásárolni a festményt. Válaszában hangsúlyozta, egy trilógia akkor szép, ha a kezdetektől a végéig látható a történet, nem pedig csak részletekben.

HBN|Fotók: Derencsényi István


Debrecen - Szerda déltől láthatja újra együtt a Munkácsy-trilógiát a nagyközönség, bár a nyitáskor még nem kanyarogtak sorok a múzeum előtt


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában