Helyi közélet

2015.05.08. 16:44

Megkérdeztük: Ön szerint elég vonzó-e a katonai pálya?

Debrecen - Csütörtökön ellátogattunk Hajdúhadházra, a Bocskai Lövészdandár toborzónapjára, ennek apropóján ezúttal arról kérdezgettük fiatal olvasóinkat, hogy vajon szimpatizálnak-e a katonai pályával.

Debrecen - Csütörtökön ellátogattunk Hajdúhadházra, a Bocskai Lövészdandár toborzónapjára, ennek apropóján ezúttal arról kérdezgettük fiatal olvasóinkat, hogy vajon szimpatizálnak-e a katonai pályával.– Mivel a testvérem katona, van némi rálátásom, hogy ez mennyire szép hivatás. Sehol máshol nincs ilyen összhang a kollégák között, talán csak az egyházban dolgozók viszonya hasonló ehhez. Nagyon szoros barátságok alakulnak ki a katonaságnál – vélekedett Bognár Áron.

– Én nem mennék katonának – mondta Fentős Bence, – bár tudom, amióta világ a világ, szüksége van az államoknak hadseregre – tette hozzá.

Hambuch Konrád így látja: – Bár műszaki pályára készültem, s erre a hadseregnél is rálelhettem volna, nem akartam katonának állni. Vélhetően ez a családi hagyományaimból is adódik, mert édesapám például nem volt sorkatona – fogalmazott.

Fazekas Mihálynak az apja sokat mesélt a katonaságról, ezért meg is fordult a fejében, hogy ez egy szép, neki való hivatás, ám veszélyes. - Ezért ódzkodnak tőle talán oly sokan – hallhattuk.

– Aki eléggé elszánt és szeretné a hazáját szolgálni, az vélhetően nagyon szívesen megy katonának – mondta Telek Tamás.

– Jómagam nem gondolkodtam rajta, hogy hivatásos legyek, de vannak olyan elszántak, akik ezt választják. Itthon talán nehezebb ez a hivatás, ezért több akarat kell hozzá, hogy katonának álljon – mondta el Farkas Ferenc, aki szerint nem minden a magasabb fizetés, sokszor fontosabb a megbecsülés.

HBN-MP | Fotó: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában