Helyi közélet

2015.05.20. 13:40

Krisztusi korban

Debrecen - A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, Zeneiskola – AMI fiatal művésztanáraiból álló küldöttsége május 1-3. között látogatott el Erdélybe, a Szentegyházi Gyermekfilharmónia fennállásának 33. évfordulója alkalmából rendezett Filinapokra.

Debrecen - A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, Zeneiskola – AMI fiatal művésztanáraiból álló küldöttsége május 1-3. között látogatott el Erdélybe, a Szentegyházi Gyermekfilharmónia fennállásának 33. évfordulója alkalmából rendezett Filinapokra. Koncertjükkel Debrecen zenei üdvözletét tolmácsolták. A Haáz Sándor karnagy által vezetett, székely gyermekekből álló 140 tagú Magyar Örökség Díjas együttes legutóbb a 41. Virágkarneválra jött Debrecenbe.

Az együttműködés a Zenede és a Vörösmarty-iskola, valamint a székely kultúra hírvivő zenei együttese között évek óta töretlen. A két debreceni iskola és a határon túli magyar együttes kapcsolatát júniusban a Határtalanul pályázat keretében Szentegyházára utazó vörösmartys diákok erősítik tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában