Helyi közélet

2015.05.29. 15:22

Kiosztották a Knuth Károly-díjat

Debrecen - Ebben az évben két debreceni kapta a távhőszakma nagydíját.

Debrecen - Ebben az évben két debreceni kapta a távhőszakma nagydíját.Bede László gazdasági igazgató és Hernyák Imre értékesítési igazgató, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. két vezetője a legmagasabb szakmai kitüntetést, a Knuth Károly-díjat vette át május 21-én Budapesten, a XV. Távhő Konferencián.

Knuth Károly (1874-1945) gépészmérnök volt, akinek berendezései meghaladták korának átlagos technikai színvonalát. Tevékenységét külföldön is elismerték, tagja volt angol és német szakmai egyesületeknek.

E díjat a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnöksége ítéli oda a szakmakultúra kiemelkedő személyiségeinek életútja és tevékenysége elismeréséül.

Irányító, oktatói-vizsgáztató

Bede László 25 éve dolgozik a távhőszektorban. Műszaki és közgazdasági diplomával indult, 60 éves korában pedig a Budapesti Corvinus Egyetemen energiagazdálkodási szakközgazdászként szerezte meg harmadik diplomáját. Munkásságának jelentős részét adja oktatói-vizsgáztatói tevékenysége. 2011-től a debreceni távhőrendszer megújítását és a dolgozók képzését előmozdító pályázatok felkutatására és eredményes megpályázására fordította energiáit.

Hernyák Imre csaknem negyven éve tevékenykedik a szakmában. Tervező, majd főenergetikus volt, később ő lett a cég első igazgatósági elnöke. Irányításával jött létre a távhőszakmában először az önálló értékesítési igazgatóság, és vezetésével dolgozták ki a hátralékkezelési rendszert. 2002-2011. között a piacbővítési folyamatok projektvezetője volt. A szláv nyelvek ismerőjeként számos alkalommal képviselte a szakmát a keleti régióban, és több publikációja is megjelent hazai és lengyel kiadványokban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában