Helyi közélet

2015.05.14. 18:38

Jól alkudtak a Krisztus Pilátus előttre

Budapest, Debrecen - A főigazgató szerint a Pákh Imre tulajdonában lévő Golgotát is meg tudják venni.

Budapest, Debrecen - A főigazgató szerint a Pákh Imre tulajdonában lévő Golgotát is meg tudják venni.Tizenkét éves tárgyalássorozat zárult le azzal, hogy a Magyar Nemzeti Bank megvásárolta a kanadai Hamilton Galériától a kedden hazaszállított Krisztus Pilátus előtt című Munkácsy-festményt. Az ügyet Balog Zoltán miniszter megbízásából sikerre vivő Baán László a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, gyors és korrekt tárgyalássorozaton sikerült a tengerentúli intézmény új vezetőségével kialkudniuk az 5,7 millió dolláros árat, ami közel fele az eladók által beszerzett 10 milliós értékbecslésnek.

– A vételár a magyar értékbecslők és szakértők által is elfogadható – tette hozzá a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, aki az MNB alelnökével együtt megkezdte a tárgyalást Pákh Imrével, a Golgota tulajdonosával. – Lehet, hogy lesz még egy-két zökkenő, látványos „kanyar” ebben az ügyben, de ha most tippelni kellene, azt mondanám, az jár jól, aki arra fogad, hogy egyben marad a trilógia Magyarországon – mondta Baán László, bízva abban, hogy egy hónapon belül sikerül tető alá hozni a megállapodást.

További részletek a Hajdú-bihari Napló pénteki lapszámában olvashatóak, vagy az esti kiadásban a www.naplo.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában