Helyi közélet

2015.05.08. 08:04

Jegyzet: Megkapta a magáét

<em>A devizahiteleseknek a banki elszámolásról szóló levél kézhezvételétől számítva harminc napjuk van arra, hogy ha nem értenek egyet a kalkuláció végeredményével, akkor ezt a pénzintézetnek (indoklás kíséretében) írásban jelezzék. Az persze kevés, hogy „csalódott vagyok a havi törlesztőrészletem reméltnél kisebb mértékű csökkenése miatt”, vagy, hogy „a politikusok a tévében nem ezt ígérték”, ennél azért valami érdemibb magyarázattal célszerű előállni</em>. <strong>Petneházi Attila jegyzete</strong>.

A devizahiteleseknek a banki elszámolásról szóló levél kézhezvételétől számítva harminc napjuk van arra, hogy ha nem értenek egyet a kalkuláció végeredményével, akkor ezt a pénzintézetnek (indoklás kíséretében) írásban jelezzék. Az persze kevés, hogy „csalódott vagyok a havi törlesztőrészletem reméltnél kisebb mértékű csökkenése miatt”, vagy, hogy „a politikusok a tévében nem ezt ígérték”, ennél azért valami érdemibb magyarázattal célszerű előállni. Petneházi Attila jegyzete.

Volt már olyan „elvetemült” devizahiteles, aki első felháborodásában részletes elszámolást kért a bankjától; hát, megkapta… a magáét. Kinyomtatva közel 180 oldal tömény szöveget, táblázatot, grafikont. Ezek havi bontásban tartalmazták többek között az előírt törlesztőrészletet, annak tőke-, kamat- és kezelési költség tartalmát az adott devizában és forintban, a még esedékessé nem vált tőketartozást, a devizában nyilvántartott hátralék, illetve túlfizetés összegét, a havi törlesztésnél alkalmazott árfolyamot, az adott hónapban ténylegesen, illetve az átszámítás során alkalmazott éves ügyleti kamatlábat. Próbált a nyomorult szakértőhöz fordulni, csakhogy a kilónyi aktakupac láttán a tanácsadó is megadóan emelte fel a kezét…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában