Helyi közélet

2015.05.06. 10:24

Határok nélkül csendül majd a magyar nóta

Debrecen - A debreceni Lovarda Színháztermében május 10-én 16 órától újra felcsendülnek a közönség kedvencei.

Debrecen - A debreceni Lovarda Színháztermében május 10-én 16 órától újra felcsendülnek a közönség kedvencei.Operettek, magyar nóták, csárdások, mindezek az anyák napi ünnepre válogatva, élő virág- és dalcsokorként az édesanyák köszöntésére. A válogatott dalok előadói igencsak megörvendeztetik majd a közönséget – most az előadói sokszínűségről kérdeztük a rendezőket.

„Előnyben részesítjük a távolban élő énekes művészeket, különösen a határon túlról érkezőket, azt érezzük, mintha az Erdély és a Felvidék szülöttei erősebben kötődnének a magyar nótához, persze nem becsüljük le kis hazánk előadóit sem, hiszen általuk válik egy műsor igazán színessé.

A most vasárnapi fellépők között üdvözölhetjük B. Tóth Magdát, aki Pozsonyban született és a mai nótaénekesek egyik kiemelkedő, szeretett és megbecsült énekese. Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László a Felvidék szülöttei, tudásukban, sikereikben a legnagyobbak között vannak, ahogy Szeredy Krisztina is, aki szintén felvidéki, de Debrecentől kezdve a tengerentúlig bejárta már a világ színpadait. Lukács Tímea és Vásárhelyi Prodán Miklós Erdély szülöttei. Az ismert és közkedvelt művészek közül kihagyhatatlan a hazai kiválóság, Szóka Júlia” – sorolja a vasárnapi gála fellépőit Balogh Imre rendező.

Szórakoztató dalokkal, operettekkel és érzelmes magyar nótákkal egyaránt készülnek a fellépők, a dalokhoz a zenei kíséretet pedig ezúttal is Sárközi Béla cigányzenekara szolgáltatja. „Várjuk kedves vendégeinket, az édesanyákat, nagymamákat különösképpen, hogy a zene, a nóta nyelvén is kifejezhessük az irántuk érzett megbecsülést és szeretetet” – fogalmazott Balogh Imre.

Belépőjegyek kaphatók a Napló-székházban (engedményesen) és az Ortopédcipő-boltban a Halköz üzletházban. Jegyértékesítés és további információk a rendezőnél: 06-30/6342-844 , 06-52/710-038 (este).

HBN–SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában