Helyi közélet

2015.05.28. 19:54

Garantált előny az állástalan fiataloknak

Debrecen - Szakképesítéssel, bértámogatással és a vállalkozóvá válás segítésével állnak a fiatal álláskeresők mellé.

Debrecen - Szakképesítéssel, bértámogatással és a vállalkozóvá válás segítésével állnak a fiatal álláskeresők mellé.Közel négyezer huszonöt év alatti álláskereső fiatalt kíván támogatni a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal 2017-ig az Ifjúsági Garancia Program keretében. A megyében a regisztrált álláskeresők csaknem tizenhét százaléka ebbe a korosztályba tartozik – számolt be csütörtöki tájékoztatóján dr. Mező Barna, a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának megbízott vezetője.

A programban résztvevők új lehetőséget kaphatnak a mai munkaerő piaci igényekhez igazodó – tehergépkocsi vezetői jogosítvány, ápolási asszisztens, élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó, építményzsaluzat és fémállvány-szerelő, épület- és szerkezet lakatos, faipari gépkezelő, gépi forgácsoló, gyermek és ifjúsági felügyelő – szakképesítés megszerzésére. A szakképzetteket az alkalmazók bértámogatásával igyekszik​ a program munkatapasztalathoz juttatni, illetve segíti a vállalkozóvá válást is. E célokra Hajdú-Biharban 3,7 milliárd forintot fordítanak. A kormányhivatal levélben keresi meg a regisztrált álláskereső fiatalokat, majd egyénre szabott tervet dolgoznak ki a résztvevő számára.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában