Helyi közélet

2015.05.07. 18:21

Esélyben az erő

Debrecen - Hetedik alkalommal rendezte meg a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ május 7-én az Esélyegyenlőségi Napot a Debreceni Egyetemen.

Debrecen - Hetedik alkalommal rendezte meg a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ május 7-én az Esélyegyenlőségi Napot a Debreceni Egyetemen.

Az Egyetem téri campuson tartotta a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ az Esélyegyenlőségi Napot, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a speciális szükségletű hallgatók problémáira. Az évente megrendezett programot mindig más helyszínen rendezik, hogy az egyetem valamennyi campusán találkozhassanak a diákok a speciális szükségletű hallgatótársak mindennapjait érintő kérdésekkel.

A Debreceni Egyetemen több mint négyszáz fogyatékkal élő hallgató tanul, száznyolcvanketten regisztráltak és kértek segítséget tanulmányaikhoz az Esélyegyenlőségi Központban.

Az Esélyegyenlőségi Napon játékos, kilenc állomásból álló csapatversenyen próbálhatták ki magukat az érdeklődők, összesen tizenkilenc csapat vett részt a feladatok teljesítésben, melyek között a fogyatékossággal kapcsolatos totó, versírás és csapattársak együttműködésére alapuló ügyességi feladvány is volt.

A rendezvény keretében szakmai kerekasztal-beszélgetést tartottak a Debreceni Egyetem karainak fogyatékosügyi koordinátorai a felsőoktatási törvény esélyegyenlőséget érintő változásairól, melynek keretében áttekintették az intézmény 2008-as vonatkozó szabályzatát. – Az új rendeletbe a részképesség-zavar és a pszichés problémák kerültek be újabb fogyatékossági kategóriákként, a központban mi már eddig is foglalkoztunk ezekkel a speciális szükségletekkel, a jövőben pedig még kiemeltebben segítjük az ezekkel a problémákkal küzdő hallgatókat – tájékoztatott Berényi András központvezető.

Az Esélyegyenlőségi Napot az Abakusz Színjátszó Kör előadása zárta, majd az egész nap zajló verseny öt legeredményesebb csapatát díjazták értékes nyereményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában