Helyi közélet

2015.05.26. 16:24

Álmok gyerekcipőben

Debrecen - Akcióban a SZÖSZ: gyerekvágyakat valósítanak meg egyetemisták.

Debrecen - Akcióban a SZÖSZ: gyerekvágyakat valósítanak meg egyetemisták.Egy nagy tábla csoki, mesekönyv, baba, színes ceruzák – nem egy átlagos gyermekszoba alapkellékeit sorolom, hanem igazi álmokat. Többek között ezeket kérték gyermeknapra a Családok Átmeneti Otthonában élő kiskorúak, amikor egyetemisták érdeklődtek kívánságaik felől. A Szociális Összefogást Szorgalmazók Mindenkiért Egyesület (SZÖSZ) képviselőit ismerősként fogadják az intézményben, ahol harmadik éve rendszeresen programokkal, adományokkal színesítik a mindennapokat.

A fiatalok most azt vették fejükbe, hogy a közelgő ünnep alkalmából megvalósítanak egy-egy gyermekálmot. A Refomix Kft. fenntartásában működő intézményben azonban a vágy és a szükséglet gyakorta egybeesik: Zolika spray-t, Szandi 33-as, Milán 28-as cipőt kért. – Épp ezért közös élménnyel, fagyizással is szeretnénk meglepni őket – mondja Paczári Viktória, az egyesület vezetője, aki az álommegvalósításhoz minden segítséget örömmel fogad.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában