Helyi közélet

2015.05.07. 18:34

A kutatók következő nemzedéke

Debrecen - A Debreceni Egyetem 48 hallgatója számol be kutatási eredményeiről a Hatvani István Szakkollégium tavaszi Tudományos Hallgatói Konferenciáján.

Debrecen - A Debreceni Egyetem 48 hallgatója számol be kutatási eredményeiről a Hatvani István Szakkollégium tavaszi Tudományos Hallgatói Konferenciáján.

- Mindig nagy öröm egy olyan konferencia, ahol a fiatal kollégák mutatják be szakterületük legújabb eredményeit – kezdte köszöntőjét Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese a konferencia csütörtöki megnyitóján. A rektorhelyettes kiemelte: sokan magától értetődőnek tekintenek bizonyos dolgokat a tudományban, holott a kutatói munka éppen arról szól, hogy olyan újdonságokat kell felfedezni, amit mások nem vettek észre.

- Mindig meg kell kérdőjelezni, hogy mások mit csináltak előttünk, hiszen a felfedezés öröme, az új dolgok megismerése hatalmas élmény – tette hozzá Csernoch László.

Pintér Ákos, a Hatvani István Szakkollégium igazgatója a megnyitón jelentette be, hogy minősített szakkollégium címet kapott az intézmény, ami így a magyar szakkollégiumok elitcsapatának tagja lett.

A péntekig tartó konferencián hét szekcióban - anglisztika, fizika, irodalomtudomány, kémiatudomány, társadalomtudomány, történettudomány, valamint művészettudomány – mutatja be kutatási tevékenységét 48 fiatal. Az idei konferencia meghívott vendége a Pálffy István Színháztudományi Szakkollégium, melynek hallgatói a művészettudományi szekcióban számolnak be kutatásaikról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában