Helyi közélet

2015.05.29. 13:01

A csigacsinálást vitték színpadra

Téglás - <em>Téglási csigapörgető</em> címmel tartotta a téglási Idősek Klubjának művészeti csoportja 15. műsorát május 22-én.

Téglás - Téglási csigapörgető címmel tartotta a téglási Idősek Klubjának művészeti csoportja 15. műsorát május 22-én.

A hagyományőrző rendezvények alkalmával az előadások tartalma minden esetben valamilyen eltűnőben levő néphagyományt igyekszik feldolgozni, egyidejűleg feleleveníteni és továbbadni az utókor számára. Az előadáshoz kapcsolódóan Szabó Csaba rövid dokumentumfilmet készített a csigacsinálásról.

A film célja a hiteles szereplők megszólaltatásán túl az egykori csigacsinálók hangulatának és csigatészta-készítés technikájának bemutatása volt.

A műsor készítőinek átlagéletkora 74 év. Bátran kijelenthetjük, hogy korukat meghazudtoló módon minden előadóművészi képzettség híján fergetegesen jó hangulatú szórakoztató előadást varázsoltak a téglási mozi színpadára. A népdalokkal és magyar nótákkal is tarkított népies színmű remélhetőleg elérte célját, és az előadók és a résztvevők jókedvének fokozásán túl bemutatott egy olyan hagyományt, amely a mai generációk jó részének életéből kimaradt.

- Chebliné Kocsis Erzsébet -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában