Helyi közélet

2015.04.23. 18:09

Tanárok talárban

Debrecen - A Debreceni Egyetem hat új egyetemi és főiskolai tanára április 23-án vette át kinevezését Szilvássy Zoltán rektortól.

Debrecen - A Debreceni Egyetem hat új egyetemi és főiskolai tanára április 23-án vette át kinevezését Szilvássy Zoltán rektortól.

- Egy ember életében van néhány emlékezetes pont, ezek közé tartozik az egyetemi, főiskola tanári kinevezés, ami arra is utal, hogy az oktató elérte pályája csúcsát – hangsúlyozta köszöntőjében Szilvássy Zoltán rektor.

Egyetemi tanári kinevezést vett át Bárány Attila, a Bölcsészettudományi Kar Történelmi Intézetének munkatársa.

Főiskolai tanári kinevezést kapott: Adrovicz István (Zeneművészeti Kar Vonós Tanszék), Kiss János (Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézet Pszichológiai nem önálló Tanszék), Pálfi Sándor (Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar Szociálpedagógia és Neveléstudományi Intézet Gyermeknevelési Tanszék), Ráthy Istvánné (Műszaki Kar Gépészmérnöki Tanszék) és Szabó István (Zeneművészeti Kar Rézfúvós- és Ütőhangszer Tanszék).

A Debreceni Egyetemen csütörtökön rendezett házi ünnepségen az okiratok átvétele mellett az egyetemi és főiskolai tanári talárokat is magukra ölthették az oktatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában