Helyi közélet

2015.04.09. 17:55

Országos Fúvósötös Verseny

Debrecen - A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel közösen rendez versenyt április 11-én Debrecenben.

Debrecen - A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel közösen rendez versenyt április 11-én Debrecenben.

Elsőként hirdetett Országos Fúvósötös Versenyt Dávid Gyula emlékére a magyar zeneművészeti felsőoktatás hallgatóinak a Zeneművészeti Kar és a Zeneakadémia, melynek keretében hét fúvósötös együttes méri össze tudását. Győrből a Széchenyi István Egyetemről, a pesti Zeneakadémiáról, korengedménnyel a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolából és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karáról érkező diákok vesznek részt a versenyen.

- Az Országos Fúvósötös Versenynek még nincs hagyománya, egy teljesen új, hiánypótló versenyt hoztunk létre a Zeneakadémiával közösen, amelyen a klasszikus felállású fafúvós kamarazenei együttesek vehetnek részt. A kezdeményezést szeretnénk tovább folytatni, minden páratlan évben a fafúvós, a páros években pedig a rézfúvós kvintetteknek nyújtunk bemutatkozási lehetőséget – tájékoztatott Váradi Judit, a DE Zeneművészeti Kar dékánhelyettese.

A verseny kétfordulós, az együtteseknek egy Ránki György-művet kell kötelezően eljátszaniuk, majd egy szabadon választott darabbal versenyezhetnek a fúvósötös zenekarok a Zeneművészeti Kar Liszt-termében. Az április 11-én 11 órakor kezdődő verseny zenei programja nyitott a közönség előtt, mindkét forduló előadásai ingyenesen látogathatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában