Helyi közélet

2015.04.25. 10:38

Olvasói levél és reagálás: Meghatalmazás

Debrecen – Idén április 7-én férjemnek meghatalmazást adtam (posta adta a nyomtatványt) táppénzem felvételére. Nem fogadta a postai alkalmazott, mert a kezelőorvosnak is alá kellett írni. Így sem fogadták, azt mondták, menjek be és ott a postai dolgozó előtt írjam alá a nyomtatványt. Akkor minek a meghatalmazás? Kemoterápiás kezelésre járok, közösségbe nem mehetek a fokozott fertőzésveszély miatt.

Debrecen – Idén április 7-én férjemnek meghatalmazást adtam (posta adta a nyomtatványt) táppénzem felvételére. Nem fogadta a postai alkalmazott, mert a kezelőorvosnak is alá kellett írni. Így sem fogadták, azt mondták, menjek be és ott a postai dolgozó előtt írjam alá a nyomtatványt. Akkor minek a meghatalmazás? Kemoterápiás kezelésre járok, közösségbe nem mehetek a fokozott fertőzésveszély miatt. Előző hónapban ugyanilyen meghatalmazásra kiadták férjemnek a táppénzt, most nem. A következő hónapban vajon mire számíthatok? Az eset a debreceni 2-es postán történt – írta olvasónk.

Legyen szabályos!

A Magyar Posta Zrt. szóvivője a levélírónak az illetékes vezető felkeresését ajánlotta, a továbbiakban pedig tájékoztatott. Eszerint az egészségügyi vagy szociális intézményben ápolt személy által adott meghatalmazást az intézmény vezetője vagy az általa megbízott személy aláírásával, továbbá az intézmény, illetve a szervezet bélyegzőjével kell hitelesíteni. E meghatalmazásokat a Posta a hitelesítő személy jogosultságának vizsgálata nélkül fogadja el. Fontos, hogy az intézmény, illetve a szervezet bélyegzőjével kell a hitelesítést elvégezni, tehát nem elegendő az orvos saját körbélyegzője. Amennyiben az ügyfél tartós kórházi ápolás alatt áll, töltsön ki egy bármely postán hozzáférhető, vagy a www.posta.hu oldalról letölthető meghatalmazás nyomtatványt. Azt az egészségügyi intézmény vezetője vagy annak megbízottja a nyomtatvány „A meghatalmazó/k aláírásának valódiságát igazolta, hitelesítette (postai dolgozó aláírása)” rovatában a fent részletezett módon hitelesítse. A meghatalmazás hitelesítését, a címhelyén a postai kézbesítő is elvégezheti a következő módon: az ügyfél a meghatalmazást a posta kijelölt munkavállalója, ez esetben a kézbesítő előtt aláírja, majd a postai alkalmazott ezt a tényt a meghatalmazáson aláírásával igazolja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában