Helyi közélet

2015.04.24. 09:08

Narancsfáknál fújták a muzsikusok

Debrecen - Cívisvárosi zenészek és mazsorettesek képviselték hazánkat egy évtizedes hagyományú spanyol fesztiválon.

Debrecen - Cívisvárosi zenészek és mazsorettesek képviselték hazánkat egy évtizedes hagyományú spanyol fesztiválon.

A XXVII. Magdalena Festivalon lépett fel a Debrecen Big Band és a Debreceni Mazsorett Együttes március közepén. A spanyolországi tengerparti város alapítását kilenc munkaszüneti napon át ünneplik lakói, akik egész évben készülnek az eseményre.

Castellón de la Planát II. András lánya, Árpád-házi Jolán és hitvese, a spanyol Jakab király alapították. A település magyar származású „szülőanyjának” emlékét oly nagy tisztelettel őrzik az ott lakók; a Magdalena rendezvényen királynét választanak, aki egy éven keresztül viselheti büszkén ezt a címet. A dr. Tóthné Rozsályi Judit vezette táncosok, illetve a Daróczi László vezényelte fúvóscsapat a világ minden tájáról érkező fellépők között színesítették a programot. Az ünnepély színpadán Lengyelországból, az Egyesült Államokból, Írországból, Belgiumból, Svájcból és Hollandiából oda utazó előadók is álltak.

– Amikor a felvonuláson az érdeklődő nézők soraiból magyar üdvözléseket kiáltottak felénk, verset szavaltak nekünk anyanyelvünkön, összeszorult a szívünk. Különös élmény 2500 kilométerre az otthonunktól magyar szavakat hallani – idézi fel Daróczi László.

Hozzátette: a fesztivál ideje alatt a város az államban élő magyarok találkozóhelye is. – A katedrális előtt felállított színpadon március 15-én kokárdával az öltönyünkön játszottunk. A közönség hosszan tapsolt, ez nagy elismerés. A fellépések mellett jutott idő kikapcsolódásra. Valenciában jártunk, ahol megnéztük az „Modern” és az „Ó” város nevezetességeit. A narancsfák és pálmafák árnyékából szép élményekkel, feltöltődve tértünk haza – számolt be Jazz a Fiatalokért Alapítvány elnöke.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában