Helyi közélet

2015.04.08. 17:37

Nagy művészek a kis alkotókért

Debrecen - A jótékonysági aukción licitálók értékes művekkel, a gyerekek egy hét alkotótáborral lehetnek gazdagabbak.

Debrecen - A jótékonysági aukción licitálók értékes művekkel, a gyerekek egy hét alkotótáborral lehetnek gazdagabbak.Nagyszabású jótékonysági aukcióra készül a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE) május 15-én a Grand Hotel Aranybika Hajós Alfréd termében.

Az állami gondozott gyermekek segítését, tehetséggondozását kiemelten támogató szervezetnek olyan művészeket sikerült megnyerniük a jó ügy támogatására, mint Aknay János, ef.Zámbó István vagy feLugossy László (a teljes névsort keretes írásunkban olvashatják), akik egy-egy alkotást ajánlottak fel a licitálásra.

Alkotások három forrásból

Az ismert művészek mellett a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak rajzai is kalapács alá kerülnek. De nem akármilyen művek, hanem azok, melyeket egy cirkusz tematikájú alkotói pályázatra készítettek. A Prés-díjjal jutalmazott és az aukcióra zsűrizett alkotásokat a mai díjátadót követően április 23-ig láthatják az érdeklődők a Simonffy utcai Ifjúsági házban.

S, ha mindez nem lenne elég, akkor a jótékonysági árverésre érkezők még a BAGE által kiírt, a Mihály Kornél tiszteletére létrehozott emlékpályázat azon 14 díjazott alkotására is licitálhatnak, melyek állami gondozott alkotóit szeretné a szervezet egy hétre egy álmosdi alkotótáborba vinni, hogy a hétköznapokból kiszakadva, azt színesebbé téve, szabadon rajzolhassanak.

(Mihály Kornél a BAGE alapító tagja volt, s tavaly nyáron tragikus hirtelenséggel, máig tisztázatlan okból vesztette éltét a Londontól 37 kilométerre fekvő Wokingban - a szerk.)

Aukció előtt kiállítás

- Ily módon több ponton is összekapcsolódik a képzőművészet, az művészeti oktatás, az egyesület munkája és a karitatív szándék - mondta a Naplónak Buzás Lajos, a BAGE elnöke, aki a szűkös anyagi lehetőségeik ellenére is igyekszik mindent megtenni azért, hogy az esemény a felajánló művészekhez méltó módon várja az érdeklődőket. - Azok, akik szeretnék megtekinteni az licitálásra kerülő alkotásokat, május 7-től egy hétig megtehetik a Műterem Galériában - hangsúlyozta a szervező, akit munkájában szakmailag a Medgyessy-gimnázium tanára, Molnár Dóra segít.

HBN-SZFÁ


A művészek

Aknay János, Baksai József, Dallos Ádám, ef.Zámbó István, feLugossy László, Gaál József, Kaliczka Patrícia, Komlódi Judit, Kovács Kitti, Kővári Attila, László János, Madácsy István, Molnár Zsolt, Pinczés József, Szabó Károly, Szepessy Béla, Szurcsik József, Varga József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában