Helyi közélet

2015.04.13. 08:43

Mobillal is készülhetnek jó fotók

Mikepércs - Mudri László nemrég egy nemzetközi mobiltelefonos fotóversenyen diadalmaskodott.

Mikepércs - Mudri László nemrég egy nemzetközi mobiltelefonos fotóversenyen diadalmaskodott.A mikepércsi Mudri László nagyjából másfél éve szeretett bele a mobiltelefonnal való fotózásba. Megtetszett neki ez a képalkotási lehetőség, s teljesen autodidakta módon kezdett el egyre komolyabban foglalkozni vele: olyannyira, hogy úgy gondolta, munkáit néhány pályázaton is elindítja. Ennek hamar meg is lett a gyümölcse, hiszen 2014 végén a Nokia erre szakosodott SmartCamClub elnevezésű oldalán megnyerte a „változás” témájú versenyt (ő a harmadik magyar, aki első helyet szerzett ezen a megmérettetésen). Nyereménye egy Nokia 808 Pure View készülék lett, amelyet kifejezetten fotózási célokra fejlesztett ki a finn cég. Emellett a „Mikepércs ahol jó lenni, ahol jó élni” című pályázaton is ért már el dobogós helyezéseket, illetve a Windows Centralon és a Microsoft magyar honlapján is jelentek meg képei, nem mellesleg pedig a Nokia World Hungary közösség egyik fotós nagykövetévé is megválasztották.

Mudri László egyébként leginkább természetfotókat szeret készíteni, de érdekli az épület- és a makrofotózás is, illetve foglalkoztatni kezdte a minimalizmus. Igyekszik minden fontosabb közösségi és fotósportálon (Facebook, Twitter, Flickr, Instagram) megjelenni, emellett pedig telefonteszteket is szokott írni. Távlati tervei között természetesen az szerepel, hogy még profibb módon űzhesse a mobilos fotózást. Az eszköze mindenesetre most már megvan hozzá, bár tervezi a még fejlettebb Lumia 1020-as beszerzését.

HBN-VÉZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában