Helyi közélet

2015.04.29. 10:10

Látványos bemutatóval spékelték meg a balmazújvárosi vöröskeresztes napot

Balmazújváros - Béres Alexandra tornája, mentőhelikopteres bemutató, ételkóstolók, tanácsadások és szűrések várták az érdeklődőket a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének élet- és egészségnapján Balmazújvároson kedden.

Balmazújváros - Béres Alexandra tornája, mentőhelikopteres bemutató, ételkóstolók, tanácsadások és szűrések várták az érdeklődőket a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének élet- és egészségnapján Balmazújvároson kedden.

Az öt érzéket az élet, az egészség és a testi épség védelmének szolgálatába állította a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete április 28-án a balmazújvárosi Kastélykertben. Az élet- és egészségnapon minden érdeklődő izgalmas látványosságokkal, ízekkel, élményekkel juthatott elméleti és gyakorlati információkhoz egészségügyi állapotáról, a helyes életmódról és az elsősegélynyújtásról.

Nézd, lásd, próbáld

Baleseti helyszíneket és azokon buzgón segítő fiatalokat láthattak az érdeklődők reggel. Szerencsére mindez imitáció, elsősegélynyújtásból felkészült csapatok mérték össze tudásukat a Vöröskereszt megyei elsősegélynyújtó versenyén.

Az életmentés témáját az egészségvédelemé követte: 11 órától a Kastélykertben egészségsátrak nyíltak, ételkóstolók, dietetikus-tanácsadás, egészségmegőrző és betegségmegelőző információk, játékok és vetélkedők vártak kicsiket, nagyokat. Az alapvető szűréseken kívül testzsír-, látás- és érszűkület-vizsgálatokkal is kitelepültek a szakemberek.

A testmozgás fontosságáról nem elég szólni, azt gyakorolni is kell: 14 órától Béres Alexandra invitált közös tornára minden korosztályt. Előtte sport- és ügyességi vetélkedőknek, karate-bemutatónak adott helyet a színpad.

Égi-földi segítség – mentési bemutató

Újabb tanító látványosság, mentőhelikopteres baleseti szimuláció vette kezdetét 15 órától.

Az életmentésben aktív szervezetek, a mentők, a rendőrség, a tűzoltóság, a légimentők és a vöröskeresztes önkéntesek összefogott munkáját mutatta be az előadás, mely a baleset-megelőzésre és az elsősegélynyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A rendezvény ideje alatt véradást tartottak a Magyar Vöröskereszt Balmazújváros Területi Szervezete Debreceni út 12. szám alatti irodájában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában