Helyi közélet

2015.04.24. 16:49

Látvány, élmény, információ a vöröskeresztes napon

Balmazújváros - Béres Alexandra tornája, mentőhelikopteres bemutató, ételkóstolók, tanácsadások és szűrések várják az érdeklődőket a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének Élet és Egészségnapján Balmazújvároson.

Balmazújváros - Béres Alexandra tornája, mentőhelikopteres bemutató, ételkóstolók, tanácsadások és szűrések várják az érdeklődőket a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének Élet és Egészségnapján Balmazújvároson.

Az öt érzéket az élet, az egészség és a testi épség védelmének szolgálatába állítja a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete április 28-án 8.30 és 16 óra között a balmazújvárosi Kastélykertben. Az Élet és Egészségnapon minden érdeklődő izgalmas látványosságokkal, ízekkel, élményekkel juthat elméleti és gyakorlati információkhoz egészségügyi állapotáról, a helyes életmódról és az elsősegélynyújtásról.

Nézd, lásd, próbáld

Baleseti helyszíneket és azokon buzgón segítő fiatalokat láthatnak az érdeklődők reggel 8.30-tól. Szerencsére mindez imitáció; élethű műsebek, eljátszott balesetek, amelyeken elsősegélynyújtásból felkészült csapatok mérik össze tudásukat a Vöröskereszt Megyei Elsősegélynyújtó Versenyén.

Az életmentés témáját az egészségvédelemé követi: 11 órától a Kastélykertben egészségsátrak nyílnak, s itt ételkóstolók, dietetikus-tanácsadás, egészségmegőrző és betegségmegelőző információk, játékok és vetélkedők várnak kicsiket, nagyokat. Az alapvető szűréseken kívül testzsír-, látás- és érszűkület-vizsgálatokkal is kitelepülnek a szakemberek.

A testmozgás fontosságáról nem elég szólni, azt gyakorolni is kell: 14 órától Béres Alexandra invitál közös tornára minden korosztályt. Előtte sport- és ügyességi vetélkedőknek, karate-bemutatónak ad helyet a színpad.

Égi-földi segítség – mentési bemutató

Újabb tanító látványosság, mentőhelikopteres baleseti szimuláció, kezdődik 15 órától. Az életmentésben aktív szervezetek, a mentők, a rendőrség, a tűzoltóság, a légimentők és a vöröskeresztes önkéntesek összefogott munkáját mutatja be az előadás, mely a baleset-megelőzésre és az elsősegélynyújtás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Helyi hőstett: véradás

Segítsük mások gyógyulását!”– ezzel a jelszóval szervez véradást 9 és 16 óra között a Magyar Vöröskereszt Balmazújváros Területi Szervezete a Debreceni út 12. szám alatti irodájában.

Jó tudni – tenni

A nap célja, hogy szórakoztató módon hasson a Hajdú-Bihar megyében, Balmazújvároson és környékén élő fiatalok, felnőttek életmódjára, hiszen fontos vigyáznunk magunk és társaink egészségére, és erre a hétköznapi szokások – étkezés, mozgás, stresszkezelés – komoly hatással vannak.

- Piros Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában