Helyi közélet

2015.04.23. 08:47

Kiverte a biztosítékot: elkezdték a bírságolást

Budapest - Az AGRYA szerint a kamara tiszteletdíjai és kifizetései visszatetszést keltenek.

Budapest - Az AGRYA szerint a kamara tiszteletdíjai és kifizetései visszatetszést keltenek.

Megbírságolta és az elmaradt tagdíjak befizetésére kötelezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azokat a tagjait, akiknél hátralékoz állapított meg – áll a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) közleményében.

Újraszámolták

Az AGRYA szerint a NAK a „tagdíjak beszedésében mutat példás magatartást”, miközben értékelhető szolgáltatási rendszert nem alakított ki, tiszteletdíjai és kifizetései pedig visszatetszést keltenek. A szövetség Győrffy Balázs NAK-elnökhöz fordult az ügyben. Értesítésben közölte a közelmúltban számos gazdával a NAK, hogy elmaradt tagdíj és bírság megfizetésére kötelezi őket - derül ki az AGRYA közleményéből.

A kamara az adóhatóságtól átvett adatbázisból számolta újra azokat a tagdíjakat, amelyeket a tagoknak – a NAK megalakulása után - 2013-ben és 2014-ben be kellett fizetniük. A törvényi szabályozás kötelező agrárkamarai tagságot ír elő az agrárágazati szereplők számára.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában