Helyi közélet

2015.04.14. 14:29

„Jobbik-kormány rakhat végre rendet”

Debrecen - A debreceni Jobbiknál bíznak munkájuk további eredményességében.

Debrecen - A debreceni Jobbiknál bíznak munkájuk további eredményességében.A Fidesz részéről Kósa Lajos parlamenti felszólalásának összefoglalását kaptuk válaszul, amikor a vasárnapi tapolcai országgyűlési képviselő választás eredményéről tudakoltuk a parlamenti pártok helyi politikusainak véleményét. Ebben valódi, éles demokratikus versenyről írt, illetve arról, hogy számításaik szerint 65,8 százalékra csökkent a kormánypárt parlamenti többsége.

Rónai György, az MSZP debreceni elnöke szintén gratulált Rig Lajosnak.A szavazataikkal azt a jelöltet támogatták a legtöbben, akiben a legjobban bíznak a helyi választók saját ügyeinek képviselete tekintetében” – írta a Naplónak.

„Tévképzet”

A Jobbik tapolcai választási sikere kapcsán arra is kíváncsiak voltunk, jelez-e mindez valamiféle változást. „Eddig mind a Fidesz, mind az úgynevezett baloldali pártok azzal áltatták magukat, hogy a Jobbik népszerűsége elérte a plafont, és úgysincs esélyünk kormányalakításra. Ez a tévképzetük vasárnap szertefoszlott, így várhatóan most alaposan átgondolják a Jobbikkal kapcsolatos stratégiájukat. Ez feltehetőleg azzal fog járni, hogy még az elmúlt hetekben tapasztaltnál is durvább támadásokat indítanak majd ellenünk. Ennek ellenére én bízom abban, hogy a választóinkat nem tudják megtéveszteni, és 2018-tól egy Jobbik-kormány rakhat végre rendet hazánkban” – véli Kőszeghy Csanád Ábel.

További feladatok

Kósa Lajos szerint a választások után az igazán fontos, sorsfordító feladatokra kell koncentrálni. A Fidesz a kétharmados támogatást igénylő javaslatokat eddig úgy készítette elő, hogy előtte ötpárti egyeztetéseket tartott, és olyan javaslatokat dolgoztak ki, amelyek lehetővé teszik, hogy „közös bölcsesség” alapján tudjanak dönteni. A feladatok közé sorolta a munkahelyteremtést, a teljes foglalkoztatást, a kiegyensúlyozott költségvetési politikát.

Rónai György pedig úgy látja, a tapolcai választók bizalma megrendült a jelenlegi kormánypárt politikai, gazdasági vezetésével kapcsolatban. Az LMP és a DK helyi képviselői hétfői estig nem válaszoltak kérdéseinkre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában