Helyi közélet

2015.04.02. 07:45

Jegyzet: Túl későn utolérni

<em>A hazug ember büntetése az, hogy nem tud senkinek hinni – tartja a mondás. Mindannyian, akik valaha füllentettünk már ezt-azt, állíthatjuk, való igaz. Fenntartással kezelünk minden elhangzott szót, visszakérdezünk, bele­gondolunk. Jól is van ez így, bárcsak a Germanwings vezetőinek sem lett volna elég, hogy van egy pilóta, „aki beteg volt, de már jól van”.</em> Barak Beáta jegyzete.

A hazug ember büntetése az, hogy nem tud senkinek hinni – tartja a mondás. Mindannyian, akik valaha füllentettünk már ezt-azt, állíthatjuk, való igaz. Fenntartással kezelünk minden elhangzott szót, visszakérdezünk, bele­gondolunk. Jól is van ez így, bárcsak a Germanwings vezetőinek sem lett volna elég, hogy van egy pilóta, „aki beteg volt, de már jól van”. Barak Beáta jegyzete.

Azt, hogy többen nem teljesen jól vannak a környezetünkben, jelzi, milyen népszerűek ma a pszichológusok, léleklátók és azok előadásai, meg azon bloggerek oldalai, akik korábban már létező idézetekkel habarják be saját kis megállapításaikat, így nem is kell feltüntetni azok forrását. Annyi jövőjósló amerikai filmet látunk, annyi ötletet ad a világ, mégis mindig el kell jutnunk odáig, hogy a saját kárunkból tanuljunk. Egy olyan fontos állás, mint a repülőgép-pilóta betöltésekor nincs egy rázósabb alkalmassági vizsga? Hazugságvizsgáló vagy egyszerűen csak egy izzasztó elbeszélgetés? Elég a jeles pilótavizsga? És azt is most kell megtudnunk, hogy gyakorlatilag baltával sem lehet visszajutni az irányítófülkébe, ha a benn maradó úgy akarja? Felelőtlen vagy, ember – és ezt az idei, megyénkbeli, „földi” balesetek is bizonyítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában