Helyi közélet

2015.04.24. 13:48

„Hal helyett hálót” 53 településnek

Debrecen - Segítséget adnak, ráadásul visszavezethetik a rászorulókat a munka világába.

Debrecen - Segítséget adnak, ráadásul visszavezethetik a rászorulókat a munka világába.Ötvenhárom településen, összesen 110 hektárnyi földterületen indult el a tavaszi munka a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában. Az itt megtermelt egészséges élelmiszernövények, zöldségfélék nehéz sorsú emberekhez kerülnek majd. A program történetében eddig 100 ezer ember kapott kézzelfogható segítséget.

Megtermelik

A társadalmi célú program főszereplői az elmúlt években főként a hátrányos helyzetű térségekből kerültek ki, idén már az ország 16 megyéjében vannak résztvevői a hatodik alkalommal elindult Élelmiszerlavinának, mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke. Ebben az évben minden eddiginél több, összesen 53 önkormányzat és civil szervezet kezdte el a tavaszi munkát – mondta Cseh Balázs. - A résztvevők vállalták, hogy a földjeiken a szervezők által felajánlott több millió forint értékű zöldség vetőmagból szakmai felügyelettel élelmiszernövényeket termelnek. A munkába rászorulókat vonnak be, majd a terményeket odaadják nekik és a környéken élő többi hátrányos helyzetű, időskorú, fogyatékkal élő embernek.

Élelmiszerlavina

Ily módon, mint az Élelmiszerlavina mottója is kifejezi: „hal helyett hálót” adunk a nehéz helyzetű embereknek, tette hozzá Novodomszky Éva. A program jótékonysági nagykövete szerint ők így egyrészt kézzelfogható segítséget kapnak, másrészt visszavezetheti őket a munka világába és akár a saját kertjükben ismét megtermelhetik a család számára szükséges élelmiszereket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában