Helyi közélet

2015.04.23. 13:39

Életet adnak, élményt kapnak a résztvevők

Debrecen - Jótékonysági koncerttel támogatják a szervátültetésre szorulókat.

Debrecen - Jótékonysági koncerttel támogatják a szervátültetésre szorulókat.Ahogy arról korábban is beszámoltunk jótékonysági orgonakoncertet szervez a Kelet-Magyarországi Transzplantációért Alapítvány április 27-én, hétfőn 19 órától a debreceni Református Nagytemplomban.

Az esten a szervezetet alapító Fekete Károly református püspök nyitóbeszéde után Lázár Norbert ül a hangszerek királynője elé. Az orgonaművész, aki a budapesti Semmelweis Egyetem Transz­plantációs és Sebészeti Klinika sebész munkatársa is egyben többek között Alessandro Marcello Adagioját adja elő. A segítő rendezvényen felcsendül Németh Norbert műve is. A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Sebészeti és Műtéttani Intézetének vezető docense, Csokonai-díjas zeneszerző alkotását Bódi Marianna opera-énekesnő és Sárosi Dániel orgonaművész adják elő. A jelenlévők megtekinthetik majd az Újratervezés című rövidfilmet és meghallgathatják Csabina Sándor egyházmegyei gondnok, valamint Nemes Balázs kuratóriumi elnök gondolatait.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában