Éltető zene újraértelmezve

Orgonazene csendül fel a Nagytemplomban
Orgonazene csendül fel a Nagytemplomban - © Fotó: Matey István
Debrecen – Jótékonysági orgonakoncertet szervez a Kelet-Magyarországi Transzplantációért Alapítvány április 27-én, hétfőn 19 órától a debreceni Református Nagytemplomban.

Az esten a szervezetet alapító Fekete Károly református püspök nyitóbeszéde után Lázár Norbert ül a hangszerek királynője elé. Az orgonaművész, aki a budapesti Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika sebész munkatársa is egyben többek között Alessandro Marcello Adagioját adja elő. A segítő rendezvényen felcsendül Németh Norbert műve is. A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Sebészeti és Műtéttani Intézetének vezető docense, Csokonai-díjas zeneszerző alkotását Bódi Marianna operaénekesnő és Sárosi Dániel orgonaművész adják elő. A jelenlévők megtekinthetik majd az Újratervezés című rövidfilmet és meghallgathatják Csabina Sándor egyházmegyei gondnok, valamint Nemes Balázs kuratóriumi elnök gondolatait.

HBN


Támogató jegy ára: 1000 Ft Jegyértékesítés: Hajdú-Bihari Napló székház (Debrecen, Dósa Nádor tér 10.), Tourinform-iroda (Debrecen, Piac u. 20.), valamint a helyszínen, a műsorkezdés előtt.

Részvételével, adományával az „Alapítvány a Kelet-Magyarországi Transzplantációért” tevékenységét támogatja!

Számlaszám: OTP 11738008-20887533 e-mail: kmtranszplantacio@gmail.com