Helyi közélet

2015.04.14. 07:28

El az útból a gázórákkal!

Debrecen, Mikepércs - Csaknem négy hónappal később készül el a bicikliút Debrecen és Mikepércs között.

Debrecen, Mikepércs - Csaknem négy hónappal később készül el a bicikliút Debrecen és Mikepércs között.

Szokatlan akadályokkal, gázórákkal találták magukat szembe az elmúlt hetekben azok a biciklisek, akik már használták a nagyrészt tavaly épült, de hivatalosan még át nem adott, a megyeszékhelyet és a közeli települést összekötő kerékpárutat.

A 47-es főút melletti töltésen húzódó aszfaltcsík Mikepércs határában eddig nem kevesebb, mint hét zöld gázóránál szakadt meg, majd folytatódott mögötte.

A debreceni polgármesteri hivatal illetékesétől megtudtuk: a probléma abból adódott, hogy sok helyen magántelkekből vásároltak területet a bicikliúthoz, melyeken a főút felőli részen gázórák, a földben pedig gázvezetékek voltak. Ezek áthelyezése az előzetesen kalkuláltnál jóval tovább, április elejéig tartott. A kivitelező így most már elkezdheti a befejező munkákat. Például leaszfaltozhatja a hiányzó részeket, felfestheti a burkolati jeleket és kirakhatják a jelzőtáblákat.

A Debrecen és Mikepércs közötti kerékpárút hossza 4 ezer 239 méter. Az építkezés 516 millió forintba került. A kivitelező számára a munkaterületet tavaly május 27-én adta át a debreceni önkormányzat. A beruházás befejezését eredetileg január 19-ére tervezték. Jelen állás szerint az első biciklisek legálisan május elejétől tekerhetnek majd Debrecen és Mikepércs között.

HBN–OCs


Debrecen, Mikepércs - Néhány útban lévő gázóra és gázvezeték miatt hónapok óta csúszik a bicikliút átadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában