Helyi közélet

2015.04.16. 11:45

A megzenésítési pályázat eredménye

Debrecen - <em>Kedv, remények, trillák</em> címmel 2015 elején a Debreceni Művelődési Központ és a Debreceni Zenész Klub pályázatot hirdetett közismert magyar költők verseinek megzenésítésére.

Debrecen - Kedv, remények, trillák címmel 2015 elején a Debreceni Művelődési Központ és a Debreceni Zenész Klub pályázatot hirdetett közismert magyar költők verseinek megzenésítésére. A jelentkezési határidő végéig 14 előadó érkezett, melyből – két visszalépő miatt – 12-en mutathatták meg magukat a döntőben, amelyet április 10-én, a magyar költészet napja előestéjén szerveztek meg a Debreceni Művelődési Központ Pódiumtermében.

A színvonalas este a zsűri tagjainak bemutatásával indult. Az ismert személyekből 4 tudott megjelenni, Lukács Lászlót, a Tankcsapda frontemberét elszólították kötelességei, de szavazatát előzetesen elküldte. A zsűriben helyet foglalt Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója; Dánielfy Zsolt színművész; Szénási Miklós, a Dehir.hu főszerkesztője, író, popzenész és Pércsi Sándor zenész (Ölveti Blues Band).

A produkciók nagyon változatosak és igényesek voltak. Hallhattunk zenekarokat, triókat, duókat és egyéni fellépőket is. Elsőként a Senzus Zenekar előadását láthattuk, majd őt követte a hajdúnánási Szatmári Antal gitárszólójával, Herczegfalvi Zsanett zongora előadásával és Suba Sándor a derecskei zeneiskolásokkal. A második etapban Molnár Jenő gitár játékát, Éles Gina zongora előadását, a Csicseri és Borsó páros produkcióját, illetve Faragó Dániel és Sas Nelli párosát hallgathattuk meg. Az utolsó blokkban a püspökladányi Fand F Trió mutatkozott be újszerű előadásával, majd Jákób Anna gitározott és énekelt, akit Szabó András követett, végül a Borics Péter Duó zárta az estét.

A díjazást illetően nehéz helyzetben volt a zsűri, nehéz volt választani a színvonalas és felkészült előadások közül, ezért az utolsó pillanatban új kategóriák is születtek.

A zsűri különdíját nyerte el a Sensus Zenekar, a Csicseri és Borsó formáció, valamint Jákób Anna nagyszerű teljesítményéért.

A legjobb zeneszerzőnek járó díjat Szatmári Antal vehette át, a legjobb hangszerelő Suba Sándor és társulata lett, a legjobb előadó és legjobb énekhang díját Éles Gina vehette át.

Az előadásokat követően a közönség is szavazhatott, melynek eredményeként a Borics Péter Duó vehette át a Közönségdíjat.

- Takács Hajnalka -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában