Helyi közélet

2015.04.21. 16:12

A Kösöntyű Ékszerkészítő Pályázat 2014. évi nyerteseinek kiállítása

Debrecen - A Kösöntyű Ékszerkészítő Pályázatot 2014-ben indította útjára a Debreceni Művelődési Központ Tímárháza.

Debrecen - A Kösöntyű Ékszerkészítő Pályázatot 2014-ben indította útjára a Debreceni Művelődési Központ Tímárháza. A cél az volt, hogy lehetőséget teremtsenek amatőr alkotók számára olyan ékszerek bemutatására, amelyek különféle alapanyagokból, hazánk népművészeti mintakincsének gazdagságából kiindulva, azt felhasználva, átalakítva készültek.

A tavalyi és az idei évben is rendkívül sok, színvonalas, érdekes összeállítású darabot nyújtottak be a pályázók, melyeket ékszerészekből álló zsűri bírált el. A díjátadó ünnepségre, egyben a tavalyi nyertesek (Gyöngy Enikő és Gyimesiné Behina Éva) kiállításának megnyitójára április 24-én, pénteken, 17 órától kerül sor a DMK Tímárház – Kézművesek Házában (Nagy Gál I. u. 6.).

A kiállítást Makoldi Sándor festőművész nyitja meg. A Kösöntyű II. Ékszerkészítő Pályázat 2015. évi nyerteseinek a díjakat átadja Szőnyi Sándorné, a Debreceni Művelődési Központ igazgatóhelyettese. Közreműködik Gyimesiné Behina Éva.

Az alkotások május 26-ig tekinthetők meg keddtől péntekig 10-17 óráig, szombatonként 10-14 óráig a Tímárházban. Vasárnap, hétfő szünnap.

- Takács Hajnalka -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában