Helyi közélet

2015.03.04. 11:22

Videó: Debrecen egészségére

Debrecen - Egy sör, két pálinka. Ennyit elég magyarul tudnia egy külföldi diáknak, hogy megértesse magát a debreceni éjszakában. Na meg persze, hogy egészségedre, amiből másnap dal készül.

Debrecen - Egy sör, két pálinka. Ennyit elég magyarul tudnia egy külföldi diáknak, hogy megértesse magát a debreceni éjszakában. Na meg persze, hogy egészségedre, amiből másnap dal készül.A barátaimmal az egyik szórakozóhelyen buliztunk, ahol magyar szokás szerint minden koccintás után mondtuk, hogy egészségedre. Ez annyira megtetszett, hogy utána dalt írtam erről és a debreceni éjszakáról - mesélte a Hajdú Online-nak a dal történetét Iranzo Iranzinix, aki Barcelonából érkezett a Debreceni Egyetem hajdúböszörményi karára tanulni.

Mint mondta, 16 éves kora óta gitározik, Spanyolországban pedig egy tehetségkutató versenyen is indult néhány évvel ezelőtt, az Egészségedre viszont nem az első szerzeménye. - Korábban írtam egy dalt az egykori barátnőmhöz, az volt az első próbálkozásom. A Debrecenről szóló dalomat viszont két olasz barátommal adjuk elő, akik szintén az egyetemen tanulnak és minden őrültségben benne vannak - fogalmazott Iranzo. Kiemelte, hamarosan újabb dallal rukkolnak elő a cívisvárosról.

Megjegyezte, a debreceni embereket kedvesnek és segítőkésznek ismerte meg, de gyakran nyelvi akadályokba ütközik, mivel azt tapasztalja, kevesen beszélnek angolul, a spanyol nyelvet ismerő emberrel pedig szinte lehetetlen összefutnia. - Azt szeretem leginkább a városban, hogy nem nagy, ezért bárhol összetalálkozhatom egy ismerőssel.

A kedvenc helyem az egyetem főépülete és a Nagyerdő. Ugyanakkor a város mellett igyekszem minél jobban megismerni az itteni szokásokat is. A debreceniek, és én is nagyon szeretem a pálinkát, de az borzasztóan erős, főleg ami házi. Néhány pohárral megiszol belőle és lerészegedsz - fogalmazott.


Szóljon hozzá a Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="600">


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában