Helyi közélet

2015.03.23. 17:22

Tehetségek a Balásházyban

Debrecen - Tánccal, zenével és énekkel mutatkoztak be az egyetem szakközépiskolájának diákjai az Új Nemzedék Központ Tehetség Roadshow-ján.

Debrecen - Tánccal, zenével és énekkel mutatkoztak be az egyetem szakközépiskolájának diákjai az Új Nemzedék Központ Tehetség Roadshow-ján.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma 2010 óta Regisztrált Tehetségpont. A diákok képességeinek kibontakozására nemcsak tanórán, hanem azon túl is számos lehetőset kínál az iskola. Az intézmény rendszeresen szervez kulturális rendezvényeket, tanulmányi- és spotversenyeket, ahol a tehetséges tanulók bemutatkozhatnak, illetve összemérhetik tudásukat.

Az Új Nemzedék Központ először indította útjára országjáró Tehetség Roadshow-ját, azzal a céllal, hogy a tehetséges fiatalok, családtagjaik, a pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatokat cserélhessenek egymással. A debreceni rendezvényen nyolc cívisvárosi és megyei (a környékbeli településeken működő) oktatási intézmény mutatkozott be a Simonffy utcai Ifjúsági Házban, pénteken. A Balásházy tanulói a néptánc mellett saját koreográfiát is előadtak. Egy különleges műsorszámban pedig egy diák énekét tanára és édesapja kísérte basszusgitáron.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában