Helyi közélet

2015.03.20. 13:13

Nézőpont: Négy ágra süt a Nap

<em>Kész szerencse, hogy nemrég zöldadóval riogatták a napelempiac szereplőit. A vevők most állnának széttárt karokkal csalódottan, a szerszámos ficakból előkotort hegesztőszemüveg mögött az eget pásztázva, s számonkérnék a mindenséget ezért a drága homályért.</em> Horváth Borbála írása.

Kész szerencse, hogy nemrég zöldadóval riogatták a napelempiac szereplőit. A vevők most állnának széttárt karokkal csalódottan, a szerszámos ficakból előkotort hegesztőszemüveg mögött az eget pásztázva, s számonkérnék a mindenséget ezért a drága homályért. Horváth Borbála írása.

A szürke ötven árnyalata ma délelőtt nem csak a hortobágyi rónán „rágódó” marhákon volt tetten érhető és újraértelmezhető. Sajnos nem is csak a Hold és a Nap „ipiapacs fogócskájának” eredményeképp a földiek plafonján. Úgy látom, az arcokon is. A tisztító, vidámító hó elmaradt, a tavalyi latyakot pedig, akárhogy fogadkoztunk is az újév első napjaiban, nem sikerült maradéktalanul lesikálnunk magunkról. A harmadik, épp az a hónap, amikor már kezd alábbhagyni a pezsgősdugóval együtt az új(!) életünkbe robbant tettrekészség. A fogyókúráról már februárban lebeszéltük magunkat, edzeni – pont mint tavaly – már megint nincs időnk, bezzeg a Nap fogy. Istennek van humora. A munkánkba kezdünk ismét belefáradni, ráadásul tele a tér fiatalokkal, akiknek annyi a dolguk, hogy D-vitamint gyűjtsenek. Hisszük. A mai hunyorgás arra is jó volt, hogy jobban lássunk befelé. Bár a Nap délelőtt pár órára fogyatkozott, de ne feledjük, mától egyre többet süt majd. Ma ugyanis napéjegyenlőség van. Egyengessük ki magunkat is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában