Helyi közélet

2015.03.03. 07:48

Nézőpont: Jövünk, Európa!

<em>Asszonykórus, transzvesztita, zombi metálzenekar, szakállas „nő”... – ha akarnánk se tudnánk követni, melyik performansz lesz nyerő idén ilyen előzményekkel az Eurovíziós Dalfesztiválon</em>. <strong>Barak Beáta írása</strong>.

Asszonykórus, transzvesztita, zombi metálzenekar, szakállas „nő”... – ha akarnánk se tudnánk követni, melyik performansz lesz nyerő idén ilyen előzményekkel az Eurovíziós Dalfesztiválon. Barak Beáta írása.Egyedül a finneknek sikerült korábbi saját választásukat is túlszárnyalni: most értelmi sérült punk bandát állítanak, hogy képviselje országukat a dalválasztón. Nos, ennek fényében gyakorlatilag bármelyik magyar versenyzőt kiküldhettük volna Bécsbe a pályázó 351-ből, de kik vagyunk mi, hogy mindet megismerjük, és netán érdemben szavazzunk is rájuk? Vannak erre tanult ítészek, akik tudják, miből lesz az országimázs!

Bevallom, a nyertes Boglárkáról annyit tudok, hogy volt egy klipje, ami nagyon jól ment a világhálón, az viszont biztos, hogy valóban kell egy kávé a friss dala mellé. Valahová a középmezőnybe várják (tehát nem biztos, hogy eljut a döntőig), s a legkedveltebb 15-ösök listájában sem láttam. Szép lány, szép hang, csak valahogy az élet hiányzik az egészből. Ja, hogy a háborúról szól? Hálistennek az nálunk nincs, az meg, hogy szolidárisak vagyunk, senkit nem érdekel, mert más a szerelmet, a jókedvet és a hősiességet viszi színpadra májusban, sokan duóban. Mi csak szaladunk az események és Európa után, a kis félénk nemzet, amely most se tudja, merje vagy sem hallatni a hangját. Merhetné! Én kiküldtem volna a Passed fiataljait - tudják, a hárfával, amire felkapjuk a fejünket-, hogy gyerekek, menjetek, bulizzatok egy jót, mutassátok meg, hogy nem tökéletes, de ilyen vagány is lehet Magyarország!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában