Helyi közélet

2015.03.23. 12:43

Nézőpont: A víz íze, ára

<em>Öntsön fel egy rózsaszín kupakos ásványvizes palackot csapvízzel, tegye hűvös helyre, és amikor megszomjazik, töltsön belőle egy tiszta üvegpohárba. Ha nem eleve elutasító a csapvízzel szemben, akkor nagy valószínűséggel elégedett lesz.</em> Szabó Katalin írása.

Öntsön fel egy rózsaszín kupakos ásványvizes palackot csapvízzel, tegye hűvös helyre, és amikor megszomjazik, töltsön belőle egy tiszta üvegpohárba. Ha nem eleve elutasító a csapvízzel szemben, akkor nagy valószínűséggel elégedett lesz. Szabó Katalin írása.

Talán ugyanolyan jónak érzi majd, mint az üzletben vásárolt kedvenc ásványvizét. Esetleg jobbnak! Ezt támasztja alá a kísérlet, amit a Napló újságírói végeztek 11-féle ásványvízzel és csapvízzel. Az utóbbi a megosztott második helyen végzett. (Cikk a ­Haon-on, Tiszta vizet a pohárba! címmel) A rangsor értékelői utaltak az ásványvizek árára is, ami a csapvíz esetében persze fel se merült. A víz világnapja alkalmából szánjunk rá egy percet: csupasz ára literenként mindössze 22 fillér, de fizetünk alapdíjat, csatornadíjat, vízterhelési díjat is. Az ára még így is alig több 5 forintnál, ráadásul nem kell időt tölteni a bevásárlással, nem fogyasztunk miatta benzint, nem fizetünk érte előre, nem kell hazacipelni, tárolni, a kiürült flakonokat rakosgatni, visszavinni. A kísérletben szereplő ásványvizek közül a legolcsóbb literenként 38 forintba kerül! Ajánlom figyelmébe mindazoknak, akiket érdekel az ár/érték aránya!


Debrecen - A víz színtelen, szagtalan és íztelen folyadék. Ha ezek közül egyiknek nem tesz eleget, az már nem víz - véli munkatársunk. Most kiderül, mit iszunk nap, mint nap.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában