Helyi közélet

2015.03.24. 09:27

Megkérdeztük: Mit gondolnak a metropólia megalakulásáról?

Debrecen, Hajdúdorog - Jelentős változás történt hétfőn a megye egyházi életében, erről kérdeztük olvasóinkat.

Debrecen, Hajdúdorog - Jelentős változás történt hétfőn a megye egyházi életében, erről kérdeztük olvasóinkat.

Szalka Jánosné és Sipos Sándorné a Jóistennek és a Szűzanyának tulajdonítja a metropólia megalakulását. – Bízunk benne, jobbra fordul az emberek sorsa – mondta kérdésünkre válaszolva Sipos Sándorné, aki azt is hozzátette, nemrégiben még beteg volt, most azonban mégis erőt kapott ahhoz, hogy itt legyen a beiktatáson.

– Sokat segített már a Szűzanyánk rajtunk – fogalmazott Szalka Jánosné.

Kiss Miklósné úgy látja, sok régi dolog újra él (például a máriapócsi szekeres búcsú, a templomkerülések, a Krisztus-katonák), de abban is bízik, hogy több fiatal fog templomba járni, nagy szükség lenne rájuk.

Szabó Lászlóné pedig reméli, szeretetet, reményt, összetartást hozhat a metropólia létrejötte.

– Ez a fejlődés egyik állomása, a történelem pedig majd eldönti, mennyire volt ez pozitív lépés. Úgy tapasztaljuk, sokan nem tudják, mi lesz velük, merre menjenek tovább, a hit viszont jövőt adhat az embereknek – vallotta be Gorcsok Péter.

Pásztor Richárd Fülöp érsek atyát idézte, aki azt mondta, nem csupán az ő felelőssége a metropólia fenntartása és léte, hanem mindenkié, hiszen egymásra vagyunk utalva. – Együtt kell építenünk Isten országát – fogalmazott érdeklődésünkre.

HBN|Fotók: Derencsényi István


Hajdúdorog - Ha még nincs is tisztában a pontos feladatokkal, készen áll.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában