Helyi közélet

2015.03.11. 17:56

Ha kell, saját autóval ellenőriznek

Hajdúböszörmény - A segédmotor-kerékpár az autóval nehezen bejárható területek ellenőrzésében lesz segítségükre.

Hajdúböszörmény - A segédmotor-kerékpár az autóval nehezen bejárható területek ellenőrzésében lesz segítségükre.Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a közelmúltban ülésezett, Papp Károly Országos Rendőrfőkapitány újabb harminc segédmotoros kerékpárt adott át a polgárőröknek, köztük egyet a hajdúböszörményi szervezetnek.

Papp Károly hangoztatta, a rendőrség és a polgárőrség együttműködésének is köszönhető, hogy mára Magyarország közbiztonsága kiegyensúlyozott. Emlékeztetett arra, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) már tavaly is támogatta 50 millió forinttal az OPSZ közterületi szolgálatteljesítését. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága ebben az évben is hasonló értékben vásárol eszközöket az OPSZ részére. Ennek a folyamatnak az egyik állomása a most megtörtént motorkerékpár-átadás, és a tervek szerint az aktuális közbeszerzési eljárás végeredményét követően, néhány hónap múlva újabb járműveket kapnak a polgárőrök – mondta Papp Károly.

Együtt lehet

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a motorok átvételekor nyomatékosította, hogy a polgárőrség a rendőrség civil szervezete, vagyis csak azok a polgárőr egyesületek tevékenykedhetnek a bűnmegelőzés terén, amelyek együttműködési megállapodást kötnek a rendőrséggel. Kiemelte azt is, a rendőrség vállalta, hogy segíti a polgárőrök szakmai felkészítését. Reményei szerint 1-2 év múlva már mind a kétezer polgárőr egyesület rendelkezik majd ilyen járművekkel.

Tudatosan készültek

A Hajdúböszörmény Polgárőrség Egyesület tudatosan készült a fejlesztésre, az utóbbi 2 évben külön figyelmet fordítva a források ésszerű felhasználására, a támogatások minél célirányosabb, az egyesület alapfeladatait szolgáló befektetések megvalósítására. Ennek eredményeként 2014 novemberében állítottuk hadrendbe az újonnan vásárolt DACIA Dustert, melyet az önkormányzat, a megyei polgárőr szövetség támogatása mellet a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott szakmai pályázaton elnyert forrásból, illetve a támogatóinktól kapott összegekből vásároltunk meg. A frissen kapott HONDA típusú segédmotor-kerékpár az autóval nehezen bejárható területek ellenőrzésében lesz nagy segítségünkre - emelte ki Rácz Gábor elnök.

HBN


A 2014. évi szolgálat adatai:

szolgálati órák száma: 35661

szolgálatok száma: 1368

események száma: 489

gépkocsihasználat: 64138 km

saját autóval: 13550 km

egyesületi autóval: 50588 km

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában