Helyi közélet

2015.03.11. 16:37

Ételünk a gyógyszerünk, az vagyunk, amit eszünk

Debrecen - A keleti gyógyítás szerint ősszel és tavasszal tisztítókúra kell a szervezetünknek.

Debrecen - A keleti gyógyítás szerint ősszel és tavasszal tisztítókúra kell a szervezetünknek.

– A legnagyobb bajt abban látom, hogy sok szemét, sok adalékanyag van a táplálékunkban. Ez sajnos a mezőgazdasággal kezdődik, hiszen csávázzák a vetőmagot, műtrágya és gyomirtó kerül a földekre, gyorsérleléssel, tartósítással, majd az élelmiszergyártó cégek adalékanyagaival készülnek ételeink. Csoda-e, hogy megbetegszünk, amikor ismeretlen eredetű E-adalékokat fogyasztunk el, olyanokat, amelyekről bizonyított, hogy a gyermekek gondolkodását és magatartását megváltoztatják? Vajon mi lesz ennek a vége, mikor tiltják be ezeket? – sorolta a kétségeit Szabó Gyuri bácsi, és kitért arra, hogy amint egy régi könyvsiker mondja, az ételünk a gyógyszerünk, ezért nem mindegy, mi kerül a szervezetünkbe. Hozzátette, egyes népek felismerték, hogy le kellene szokni az antibiotikumokról.

Jó immunrendszer

Az ember immunrendszere 8-10 éves korban alakul(na) ki. Akkor, ha nem nyomnánk el antibiotikummal azonnal a nyavalyákat, hanem segítenénk az immunrendszert. Szabó Gyuri bácsi sosem influenzás, köszöni ezt a kúraszerűen fogyasztott csipketeának.

Hiszi, hogy tavasszal és ősszel szüksége van a szervezetnek tisztításra, amit ő egy speciális teakeverékkel végez egy hónapon át. A vérerek csalán-, a nyirokerek a diólevél teától frissülnek igazán. Kevesen tudják, hogy a C-vitamin tablettából az aszkorbinsav harmada épül be, míg a csipketeában lévő vitamin 70 százaléka. A kakukkfű és az orbáncfű szintén jó immunerősítő, már AIDS ellen is bevetették.

Gyuri bácsi hallgatósága közül sajnos sokakat érint a rákmegbetegedés, ezért arra mindig kitér, hogy tapasztalatai szerint egyes emberekben talán már évekkel előbb ott lappang a rákos sejt. Ha törődünk magunkkal – mert azt ki mástól is várnánk – akkor ezek nem ébrednek fel. Nem sikerült gyógyszert kifejleszteni rá, viszont azt tudjuk, hogy a rákot szénhidrát táplálja: kenyér, liszt és cukor. Az átlag magyar ember évtizedekkel ezelőtt még 2 kilogramm cukrot evett évente, ma ez a szám 38 kg! Savlúg-bázisunk nincs egyensúlyban, amit könnyen ellenőrizhetünk egy lakmuszpapírral: csak rá kell köpnünk, és ha 7-es körül van, akkor normális. Bár árulnak lúgos vizet, jobb, ha magunkat tartjuk rendben a helyes étkezéssel.

Cikkünk a március 12-ei, csütörtöki Naplóban jelenik meg.

- Barak Beáta -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában