Helyi közélet

2015.03.30. 16:03

Egy nap az autizmus jegyében

Debrecen - A Forrest–futás alkalmával a betegséggel küzdőknek nyílik lehetőségük a sportolásra.

Debrecen - A Forrest–futás alkalmával a betegséggel küzdőknek nyílik lehetőségük a sportolásra.

Immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Forrest–futást Debrecenben, április 2–án, az autizmus világnapján. A közös futáson orvosok, katonák, rendőrök, sportolók, művészek és vállalkozók futnak majd együtt a fiatalokkal.

Felejthetetlen élmények

Az autizmus az idegrendszer fejlődési zavara, számos tünete van – hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján. A Forrest–futás szervezői elmondták, 70–80 autista fiatal részvételére számítanak a programon, a szülőkkel, kísérőkkel együtt a létszám megközelítőleg elérheti a 200 főt.

– A futás során a betegséggel élő gyerekek meg tudják mutatni magukat a világnak, hogy milyenek is valójában, valamint felejthetetlen élményekhez is juthatnak – fogalmazott dr. Oláh Róza, a Kenézy Kórház osztályvezető főorvosa. Mint Ragányi Róbert, a Bocskai István Lövészdandár őrnagya elmondta, fegyverzeti és a felszerelési bemutatóval készülnek, valamint a helyőrségi zenekar is jelen lesz a rendezvényen.

– A Sportcentrum mindig kiemelten figyelt a segítséggel élők sportolásának támogatására. A sport jelentős szerepet játszik a közösségépítésben – hangsúlyozta Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója.

Az eseménynek a Gyulai István Atlétikai Stadion ad otthont csütörtökön 10 órától, rossz idő esetén az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban mozoghatnak a vendégek.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában