Helyi közélet

2015.03.10. 11:51

Egészségtudatosság az ételek szintjén

Debrecen - Az előadás az egészséges táplálkozás irányába próbálja meg a közönséget elmozdítani.

Debrecen - Az előadás az egészséges táplálkozás irányába próbálja meg a közönséget elmozdítani.

Ön tudja, mit eszik? – Élelmiszeripari kulisszatitkok címmel tart előadást Tóth Gábor táplálkozáskutató március 12-én 19 órától a Lovardában. Vágóhídi melléktermékekből, csontokból, ízületekből, inakból, bőrökből megfelelő gépekkel az ipar szilánkmentes csontpépet tud készíteni különböző tisztítási eljárások után, amelyek a párizsiba, ömlesztett húskészítményekbe kerülnek bele, nyilatkozta Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök az egyik országosan fogható kereskedelmi rádió reggeli műsorában, melynek állandó szakértőjeként tart ismeretterjesztést. Ezek után nem biztos, hogy marad az embernek gusztusa beleharapni egy parizeres zsömlébe vagy bizonytalan eredetű virslit tartalmazó hot dogba.

Sebestyén Balázs készíti a szakemberrel az interjúkat, aki ezúttal a Lovardába is elkíséri a táplálkozási tanácsokkal szolgáló mérnököt előadására. Az élelmiszeripari kulisszatitkok című előadás az egészséges táplálkozás irányába próbálja meg a közönséget elmozdítani, felhívva a figyelmet a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó ételekre, de Tóth Gábor rendszeresen felfedi az élelmiszerek összetevői között sokszor megtalálható E-számok „kódját” is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában