Helyi közélet

2015.03.13. 16:55

Debrecenbe beszökött a nyár

Debrecen - Három napon át a nyaralás körül foroghatnak a gondolataink.

Debrecen - Három napon át a nyaralás körül foroghatnak a gondolataink.Huszonötödik alkalommal köszönthetjük Debrecenben az utazási kiállítást, amely most is pezseg – nyitotta meg a rendezvényt dr. Széles Diána, alpolgármester pénteken a Kölcsey Központban.

A háromnapos eseményen közel százötven utazási iroda, szállás és turisztikai szolgáltató képviselője segít megtalálni az érdeklődők számára legkedvezőbb üdülési lehetőséget.

– A cívisváros vezetőinek kiemelt célja a turizmus fejlesztése. Az elmúlt egy évben húszezer fővel nőtt az idelátogatók száma – tette hozzá Széles Diána, aki ajánlotta az ország különböző pontjairól érkezett kiállítóknak, hogy a munka után nézzék meg Debrecen megújult látványosságait, míg a helyieknek „jó utat” kívánt.

Varga-Dani Barbara, a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója, az esemény egyik díszvendégére a magyar tengerre invitált a megjelenteket. Mint mondta, a nyári Balatont mindenki ismeri, de a tó körül tavasszal egészen más fények, ízek, illatok jelennek meg, amit szintén érdemes átélni.

Bulgáriába, a másik díszvendég városaiba, Jáki Krisztina, a Robinson Tours kiutazási részlegvezetője csábította az arra nyitottakat. Kiemelte: ebben a mediterrán országban a pihenni vagy bulizni vágyók, a csendes sétákat, illetve a tengerparti napozást kedvelők egyaránt feltöltődhetnek. A megyeszékhelyről sokadik éve indítunk repülőgépet Bulgáriába – tette hozzá.

Az Utazás és Szabadidő 2015 Kiállítás és Vásár színpadán folyamatosan fellépők szórakoztatják az érkezőket, akik a III. Debreceni Bringa Kiállítás és a Helyi ízek, helyi értékek vásárán is részt vehetnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában