Helyi közélet

2015.03.10. 16:30

Balladamondással emlékeztek Arany Jánosra

Nagykőrös - A városban rendezték meg a XII. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt március 6-7-én.

Nagykőrös - A városban rendezték meg a XII. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt március 6-7-én. A több mint 30 éves múltra visszatekintő rendezvényre az idén rekordszámú – 137 – jelentkezés érkezett. A négy helyszínen megrendezett elődöntőkön 114 diák kezdte meg a versengést, közülük az előzsűri 32-őt juttatott a döntőbe, ahol az arany, ezüst, bronz helyezések mellett 7 különdíjat kiosztottak.

A versenyzők az elődöntőre 3, kötelezően választható Arany-balladából egyet választottak ki, a döntőbe jutottak pedig 2 szabadon választott balladát jelöltek, amelyek közül a zsűri egyet kiválasztott. A versenyt megelőző gálaesten a Kossuth-díjas Csík zenekar lépett fel.

A versenyen Debrecent a 13. osztályos Gyulai-Zékány István képviselte. Mint mondta, Arany János életútjával már hamar megismerkedtem, mivel nagyon szereti a műveit. Az Arany János Általános Iskolába járt, és korábban már a színházban egy színdarabot is előadtak a költő életéről. Nagykőrösön a verseny alkalmából járt először, nagy élmény számára, hogy abban a városban lehet, ahol Arany tanított. Pozitív élmény volt megismerkedni a sok, művészetekkel foglalkozó diákkal.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában