Helyi közélet

2015.02.26. 10:30

Workshop a kábítószer-fogyasztók számának csökkentéséért

Debrecen - Workshopon és kerekasztal-megbeszélésen vettek részt a hajdú-bihari rendőrök.

Debrecen - Workshopon és kerekasztal-megbeszélésen vettek részt a hajdú-bihari rendőrök.

A Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet Nemzeti Drogmegelőzési Irodája – a „Legyen más a szenvedélyed” projekt keretében – 2015. február 24-én Debrecenben, a Simonffy utcai Ifjúsági Házban workshopot tartott.

A rendezvényre és az azt követő „kerekasztal” megbeszélésre meghívást kaptak a Debrecenben szolgálatot ellátó bűnmegelőzési tanácsadók, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője és a debreceni körzeti megbízottak is.

A résztvevők a Nemzeti Drogellenes Stratégiáról, a helyi szervezetek egyeztetési folyamatainak lehetőségeiről tanácskoztak.

A „Nemzeti Drogellenes Stratégia 2013-2020”-ról szóló 80/2013. (X.16.) országgyűlési határozat célul tűzte ki a kábítószer probléma kezelését, amelynek érdekében fontos, hogy a különböző szervezetek és a helyi közösségek együttműködjenek.

A rendezvény keretében a különböző szervezetek képviselőinek lehetősége nyílt arra, hogy személyesen is megismerjék Debrecen város bűnmegelőzési tanácsadóit, akik a workshop keretében megosztották a résztvevőkkel a kábítószer-fogyasztás felismerésével és megelőzésével kapcsolatos ismereteiket. A bűnmegelőzési osztályvezető tájékoztatta a résztvevőket a megyei rendőr-főkapitányság kábítószer-fogyasztás megelőzését célzó intézkedéseiről (a biztonságra nevelő iskolai programokról, a drog-prevenciós összekötők szerepéről, feladatairól).

A workshop résztvevői megállapodtak abban, hogy a debreceni kábítószer-helyzet kezelése érdekében folyamatos kapcsolatban lesznek, rendszeresen megosztják egymással tapasztalataikat, és cselekvési tervet készítenek a kiskorú kábítószert kipróbálók számának csökkentése érdekében.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában