Helyi közélet

2015.02.05. 12:06

Tizenöt tepsi pogácsa és megannyi bor

Téglás - A kertbarátok igazán tudják, mi szükséges a jó bor előállításához.

Téglás - A kertbarátok igazán tudják, mi szükséges a jó bor előállításához.

Évnyitó közgyűlésén a Bek Pál Kertbarátkör elnöksége három jelentkezőt támogatott és fogadott tagjai közé. Csordás Zoltán hivatásos katonatisztet, aki Afganisztánban kétszer járt az utóbbi években. Deme Józsefet, a vadásztársaság elnökét, kinek édesapja, Deme Sándor a Bek Pál Kertbarátkör alapító tagja volt. Kenyeres László a Városháza utcai szőlőskertjében gyümölcsöt és szőlőt termeszt. Ők mindhárman ugyanúgy vélekednek: „Kertészkedj, művelődj, barátkozz, védd a természetet és fogyassz magyar termékeket!”.

A közeli hétvégén a kör a 37. bor- és a 10. pogácsasütő versenyt rendezte meg. A zsűri 5 fehér-, 5 rosé és 28 vörösbort minősített. A zsűri elnöke Pető József borász, a tagok Czibere Béla polgármester, Szőllős László, a Hajdúhadházi Kertbarátkör elnöke, valamint Ragyák László és Legoza Imre voltak.

– Köszönjük a bortermelőknek a felkészülést és a termelést, ők igazán tudják, hogy mennyi fáradságos munka és verejték van egy pohár borban – fogalmazott Fejszés Imre elnök, hozzátéve, asszonyaik 15 tepsi pogácsával készültek a megmérettetésre, ezzel nem kis fejtörést okozva a zsűri tagjainak. Volt ott vajas, hájas, kapros, sós, káposztás, pizzás, köményes, de még lekváros is; mind elfogyott a rendezvény végére, amelyet közös vacsorával zártak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában