Helyi közélet

2015.02.20. 10:15

Mindent vitt, még az áramot is ellopta

Tetétlen - A tetétleni körzeti megbízott elfogta azt a helyi férfit, aki kihasználta, hogy idős szomszédja kórházba került és annak lakatlan házából szinte mindent elvitt.

Tetétlen - A tetétleni körzeti megbízott elfogta azt a helyi férfit, aki kihasználta, hogy idős szomszédja kórházba került és annak lakatlan házából szinte mindent elvitt.

Dobi Lajos r. főtörzsőrmestert 2015. február 18-án 15 óra körül egy tetétleni lakos arról tájékoztatta, hogy a jelenleg kórházi ellátás alatt álló idős bácsi házába betörtek. A rendőr a helyi polgárőrrel együtt jelent meg a helyszínen.

A 77 éves bácsi házának ajtaját valaki betörte, az áramot pedig hosszabbítókkal átvezette a szomszédos házba. Az ott élő K. Gézát otthonában elfogták és a bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Püspökladányi Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 60 éves helyi lakost, aki beismerő vallomás tett. A terhelt elmondta, hogy az idős sértett már körülbelül egy hónapja a kórházban van, ezért ő úgy gondolta, hogy körülnéz a portáján, hogy mit tudna onnan elvinni.

K. Géza egy talicskával ment át a szomszédba, amellyel a kerékpárt, a gáztűzhelyet, egyéb bútorokat és egyéb értéktárgyakat, valamint az ott talált tűzifát is átvitte magához. Ezt követően a gyanúsított még az áramot is átvezette saját ingatlanjába a sértett házából.

A tetétleni körzeti megbízott az eltulajdonított tárgyakat lefoglalta. A Püspökladányi Rendőrkapitányság K. Géza ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában