Helyi közélet

2015.02.24. 13:45

Sikerült felkutatni az ellopott holmit

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozást folytat lopás bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az előzetes letartóztatásban lévő B. Dezső és V. Csaba 22 éves, H. Endre és R. Sándor 25 éves debreceni lakosokkal szemben.

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozást folytat lopás bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az előzetes letartóztatásban lévő B. Dezső és V. Csaba 22 éves, H. Endre és R. Sándor 25 éves debreceni lakosokkal szemben.

Egy debreceni férfi tett telefonon bejelentést a megyei rendőrkapitányságra 2015. január 29-én este fél 10 körül arról, hogy Debrecenben, a Szoboszlói úti lakatlan házába ismeretlenek betörtek, akiket a cselekményük közben megzavart, ezért azok elszaladtak.

A bejelentést követően a nyomozók a helyszínre mentek, akiknek a sértett pontos személyleírást adott a két ismeretlen férfiról és megmutatta, hogy merre távoztak. A debreceni rendőrök a környéken adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként megtalálták azt a személygépkocsit, amely a cselekmény idején a helyszín közelében volt. A gépkocsi tulajdonosának a lakásán a rendőrök megtalálták azt a két férfit, akiknek a személyleírása és ruházata megegyezett a sértett által elmondottakkal. A rendőrök B. Dezsőt és R. Sándort elfogták és helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A gyanú szerint B. Dezső egyedül, vagy társával 2015. január hónapban több alkalommal is járt a Szoboszlói úti lakatlan ingatlanban, amelynek pincéjéből több tonna vasat és elektromos kerti kisgépeket, a lakásból bőrülőgarnitúrát, rézcsillárt, étkészletet, valamint műszaki cikkeket tulajdonított el. A 22 éves debreceni férfi lakcímén a Betörési Alosztály nyomozói házkutatást tartottak, ahonnan több, a bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyat foglaltak le. B. Dezsőt a nyomozók őrizetbe vették, akit a Debreceni Járásbíróság 2015. február 1-jén előzetes letartóztatásba helyezett.

A nyomozás adatai szerint B. Dezső társaival 2014. december 29-én betört egy debreceni, Postakert utcai telephelyre is, ahonnan utánfutót, valamint több munkagépet eltulajdonított. A nyomozók 2015. február 4-én gyanúsítottként hallgatták ki V. Csaba 22 éves és H. Endre 25 éves debreceni lakosokat, valamint a Szoboszlói úti ingatlanból történő lopás elkövetésével meggyanúsított R. Sándor 25 éves debreceni lakost, akiket ezt követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vettek. A három debreceni férfit a Debreceni Járásbíróság 2015. február 6-án előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanú szerint a négy férfi a bűncselekményekből származó tárgyak egy részét továbbértékesítette. A nyomozóhatóság 2015. február 20-án Hajdú-Bihar megyében több helyszínen is házkutatást tartott, amelyek során a rendőrök több – Szoboszlói úti ingatlanból – eltulajdonított tárgyat megtaláltak, amelyeket a tulajdonosaiknak visszaadtak.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában