Helyi közélet

2015.02.05. 11:18

Segít az adóhivatal a bevallás készítésében

Debrecen - Kérje a NAV segítségét, éljen az egyszerűsített bevallás lehetőségével.

Debrecen - Kérje a NAV segítségét, éljen az egyszerűsített bevallás lehetőségével.A személyijövedelemadó-bevallás elkészítésének és határidőre történő benyújtásának több módja is van. Az adózók bevallási kötelezettségüket egyszerűen, könnyen teljesíthetik, ha megbízzák a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt a bevallásuk elkészítésével. Az egyszerűsített bevallást, azaz a NAV közreműködését február 16-ig kérhetik az adózók a 1453NY jelű nyomtatvány kitöltésével.

Eljuttatták

A NAV január 27-ig valamennyi érintetthez eljuttatta a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges nyomtatványokat, információkat tartalmazó egységcsomagot. A munkavállalók február 2-ig kérhették munkáltatójuktól adójuk megállapítását, illetve a bevallás elkészítését. Ha a munkáltató nem vállalja a plusz adminisztrációt, akkor bizonyos feltételek megléte esetén az adózó élhet az egyszerűsített bevallás, valamint az adónyilatkozat lehetőségével is. A NAV honlapján (www.nav.gov.hu), az SZJA „fül” alatt minden információ elérhető.

Ki választhatja?

Egyszerűsített bevallást választhat az adózó például akkor, ha az adóévben (2014-ben) kizárólag olyan bevallási kötelezettség alá eső bevétele volt, amiből adóelőleget vontak, ha ingatlan adás-vételből jutott jövedelemhez, ha egyszerűsített foglalkoztatás keretében volt bevétele, vagy például osztalékból származott jövedelme és annak adójával szemben az adóévet megelőzően felvett osztalékelőlegből levont adót nem számolt el, vállalkozásából kivont jövedelmet szerzett, illetve családi kedvezményt érvényesített.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában